Strategisch Project Inkoper 1 week geleden

Specificaties

Locatie Etten-Leur
Startdatum Onbekend
Einddatum Onbekend
Duur Onbekend
Uur Onbekend
Publicatiedatum werkt 14/09/2020
Sluitingsdatum Onbekend
Tarief Onbekend

Opdrachtgever

Onbekend

Brokers (1)

Opdrachtbeschrijving:

Op het Europees hoofdkantoor in Etten-leur zijn ongeveer 450 gemotiveerde medewerkers elke dag actief om het verschil te maken. Door korte lijnen met de afzetmarkten en eindgebruikers te onderhouden kent Thetford de behoeften en de trends in de markt. Naast veel focus op innovatie hecht Thetford aan creatieve mensen die middels samenwerking tot resultaat komen en daar trots op zijn.

Om de leidende rol die Thetford heeft verder uit te bouwen en tegelijkertijd de kostenkant goed te bewaken, wordt er ook van de afdeling Inkoop een substantiële bijdrage verwacht.

Daarom zoekt Thetford voor de locatie Etten-Leur, naar een Strategisch Project Inkoper die het leuk vindt om zich op (technisch georiënteerde) projecten te focussen. Hierbij spar je met de engineers, beoordeel je vanuit de tekening welke onderdelen het beste bij welke (bestaande of nieuwe) leveranciers gesoursed kunnen worden en kom je samen met hen tot de ideale specificatie. Hierbij is het erg van belang dat inkoop een lead neemt in het besluitvormingsproces over de te gebruiken leveranciers.

Wat ga je doen/ hoe zien je werkzaamheden eruit?

 • Na inventarisatie van de specificaties (de interne klant, projectleiders, engineers) stel je RFI's en RFQ's op.
 • Je soursed actief potentiële nieuwe leveranciers binnen de BENELUX en Oost-Europa.
 • Je maakt een inventarisatie van Inkoop en kwaliteitsrisico's en legt bevindingen vast voor vervolgtrajecten.
 • Naast diverse operationele handelingen voer je zelfstandig (meest op tactisch niveau) onderhandelingen met leveranciers voor de aan jou toegewezen inkoop projecten/ categorieën.
 • In overleg met de interne klant focus je op de ideale prijs/kwaliteit balans. Telkens dus met TCO als uitgangspunt.
 • Je houd je bezig met Category Management en hebt daarbij de focus op een aantal bestaande leveranciers en roept af onder contract.
 • Conform interne guidelines beoordeel je de prestaties van leveranciers en stuur je bij waar nodig

Functie-eisen:

Bij een Strategisch Project Inkoper zoeken wij naar een kandidaat die:

 • Minimaal 5 jaar relevante inkoopervaring binnen een internationale matrix/ productieomgeving
 • Technische hbo-opleiding aangevuld met vaktechnische opleidingen zoals Inkoop Academie en of NEVI
 • Voorts herken jij jezelf in de volgende competenties; stressbestendig, flexibel, teamplayer, eigenaarschap nemen, energiek, leer & nieuwsgierig, communicatief zeer sterk en uitstekende onderhandelingsvaardigheden
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Bijzonderheden:

Bij Thetford hebben ze een passie voor kamperen en reizen. Vanuit die passie ontwikkelen zij sanitaire systemen, koelkasten, kookapparatuur en toiletverzorgingsproducten van hoge kwaliteit voor de kampeer- en watersportmarkt.

Ze maken producten die onze eindgebruikers een 100% zorgeloze vrijetijdsbesteding moeten geven. Vanuit Europa, de Verenigde Staten, Australië en China werken 800 medewerkers samen aan productontwikkeling waarbij klanttevredenheid ons hoogste doel is.

Zij hebben samenwerking, ondernemerschap, klant- en servicegerichtheid, werken met passie, verantwoordelijkheid nemen, flexibiliteit en transparante communicatie hoog in het vaandel staan.

Thetford is een groeiende organisatie die een steeds breder palet aan activiteiten krijgt. Niet alleen is hun productenportfolio sterk aan het uitbreiden, ze zijn ook mondiaal terrein aan het winnen. Zo bereiken we steeds meer afzetmarkten en breidt hun productiecapaciteit zich wereldwijd uit.

Innovatie maakt deel uit van de kern-strategie. Innovatie gaat niet alleen over nieuwe producten. Het gaat zeker ook over nieuwe cultuur, communicatie en werkwijzen. De groei van Thetford vereist een voortdurend verbeteren van de effectiviteit en efficiëntie van deze zaken.