Kwartiermaker (36 uur) 6 dagen geleden

Specificaties

Locatie Noord-Brabant
Startdatum Onbekend
Einddatum Onbekend
Duur Onbekend
Uur 36 uur
Publicatiedatum Onbekend
Sluitingsdatum Onbekend
Tarief Onbekend

Opdrachtgever

Onbekend

Brokers (1)

Tags:

 • Programma Management

Opdrachtbeschrijving:

Wat u gaat doen en wat we van u vragen, leest u hieronder.

Taken 

 • U bent verantwoordelijk voor de aansturing van meerdere teams.
 • U bent verantwoordelijk voor het innoveren en optimaliseren van diensten en processen
 • U organiseert de strategische functie van de organisatie en zorgt voor een sterke verbinding met de strategische beleidsvorming.
 • U komt met een voorstel voor de definitieve programma- en projectinrichting.
 • U toont eigenaarschap in het najagen van cultuur- en gedragsveranderingen.
 • U werkt samen met andere programmamanagers aan een gezamenlijke innovatieagenda.
 • U bent verantwoordelijk voor het organiseren van integrale advisering.
 • U ontwikkelt visie en verzorgt het ontwikkelen en genereren van de benodigde stuurinformatie.

Eisen 

 • U beschikt minimaal over een afgeronde wo-opleiding, bij voorkeur op het gebied van bedrijfskunde / bestuurskunde.
 • U hebt minimaal 3 jaar werkervaring opgedaan als programmamanager of vergelijkbare leidinggevende rol binnen een bedrijfsvoeringsomgeving, waarbij u als opdrachtgever verantwoordelijk was voor de inhoudelijke aansturing van meerdere teams, bij voorkeur binnen een (semi)overheidsorganisatie met meer dan 500 medewerkers.
 • U hebt minimaal 3 jaar ervaring opgedaan met programma- en procesmanagement en de herinrichting van organisatieonderdelen.

Functie-eisen:

De functie is per 15 augustus beschikbaar voor 36 uur per week. Deze functie is op projectbasis tot ten minste eind december 2019, met een optie tot verlenging (2 x 6 maanden). U kunt deze opdracht in loondienst of als zelfstandig ondernemer uitvoeren.

Bijzonderheden:

Onze opdrachtgever, een provincie, is op zoek naar 5 kwartiermakers. De buitenwereld verandert snel en voortdurend. Veranderen is de nieuwe standaard. De provincie wil zich telkens slim, snel en effectief kunnen aanpassen aan de veranderende omstandigheden. Het stelt eisen aan de organisatie als het gaat om kwaliteit en adaptiviteit. Hierbij past een nieuwe programmering van 22 programma’s die bij gaan dragen aan het bereiken van de maatschappelijke doelen. In de zoektocht naar een nieuw team zijn inmiddels 16 programmamanagers geselecteerd. Zij gaan als collectief aan de slag om kwartier te maken tot eind 2019. Vanaf januari 2020 starten deze nieuwe programma’s. Het team is een collectief dat qua samenstelling en persoonlijkheden complementair is. Van de 22 programma’s zijn er 6 programma’s nog niet ingevuld, waarvan 5 concernprogramma’s op het gebied van ondersteuning, bedrijfsvoering, dienstverlening, sturingsinformatie en administraties en ICT en trends. De concernprogramma’s zijn van karakter meer ondersteunende en faciliterende programma’s. De basis van de beoogde inrichting blijft het bieden van toegevoegde waarde: de juiste kwaliteit tegen de juiste kosten. Om dat te bereiken staat het klantperspectief en gemeenschappelijke klantbenadering centraal. Voor adviesprocessen is maatwerk en nabijheid het uitgangspunt, voor meer gestandaardiseerde dienstverlening efficiëntie en stabiele kwaliteit.